Covid-19 is een variant van het coronavirus, die zich kan verplaatsen via de lucht.

Helaas is Covid-19 de nieuwe realiteit. We doen aan social distancing en houden onze handen zoveel mogelijk schoon. Jammer genoeg kunnen we niet 100% alles om ons heen controleren en veiligstellen. We gebruiken onze auto’s weliswaar minder, maar doen er toch nog o.a. boodschappen mee. Hou de auto ook zo netjes mogelijk zodat bacteriën minder makkelijk de kans krijgen om te hechten en groeien in je auto. 

Wat kun je doen

Een auto die is besmet kun je het beste 5 dagen afgesloten en onaangeraakt laten staan. Daarna zou je de auto kunnen (laten) reinigen en desinfecteren, met chemie en/of stoom. 

Helpt desinfecteren?

Desinfecteren helpt sowieso. Een kanttekening om je auto nu te laten desinfecteren is dat de auto net zo snel weer besmet kan raken zodra er een besmet persoon in gaat zitten. Regelmatig reinigen is altijd goed. 

Wat zegt de automotive branche?

Er is momenteel weinig concrete en wetenschappelijke info over het veilig ontsmetten van auto’s. Men is hard op zoek naar informatie. Je kan natuurlijk niet met bleek of ethanol zomaar je auto te lijf gaan. Je hebt dan kans om je interieur te beschadigen of verkleuren. Er zijn wel enkele desinfectie producten die in de autoindustrie worden gebruikt. Wij volgen deze ontwikkelingen nauwlettend.

Is het raadzaam om te detailen?

Bij mensen/auto’s die niet besmet zijn kan de auto als normaal gedetailed worden. 

Is er wel sprake van besmetting? We bespreken graag samen de mogelijkheden. Er zal met bescherming gewerkt moeten worden. Uitvoering en prijs op aanvraag en in overleg te bepalen. 


Hebt u graag dat wij uw auto grondig stoomreinigen? We geven in al onze detailpakketten nu extra aandacht aan de hot-spots voor aanraakpunten (stuur/pook/armsteun/handgreep). Zodat u gerust bent over een schone auto.

Stoom op hoge temperatuur is naast de chemische methode, al heel lang een toegepaste methode om te desinfecteren. Er is nog niet gek veel informatie in relatie tot auto’s desinfecteren, maar er is al bewijs dat dit werkt.

Afhankelijk van luchtvochtigheid, temperatuur en oppervlakte kan het coronavirus wel tot enkele dagen in leven blijven. Belangrijk dus om hier zo snel mogelijk vanaf te komen!


Blijf gezond en blijf vooral werken aan je eigen weerstand! 

KEEYKO